Stelende poetsvrouw uit Torhout werd betrapt na list werkgever

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft dinsdag Kelly S. tot acht maanden cel veroordeeld voor diefstal tijdens haar werk. De helft van de straf is met uitstel. De vrouw werkte met dienstencheques als schoonmaakster. Haar werkgever rook onraad en gebruikte een list om haar in de val te lokken.

De 28-jarige Kelly S. werkte in opdracht van het schoonmaakbedrijf Vandepitte uit Pittem. Een man bij wie ze regelmatig poetste, had gemerkt dat er af en toe geld verdween uit de woning. Daarop besloot hij samen met het schoonmaakbedrijf een list te bedenken. Ze lieten een enveloppe met 1.000 euro achter in de woning, en hielden de nummers van de biljetten bij. De Torhoutse trapte in de val en stal het geld. Toen ze daags nadien met de bewijzen geconfronteerd werd, moest ze wel bekennen.

8 maanden cel, helft uitstel

De rechter veroordeelde Kelly S. dinsdagmorgen bij verstek tot 8 maanden cel voor de diefstal bij twee verschillende klanten. Van die celstraf is de helft met uitstel. Ze moet ook het gestolen geld terugbetalen. Daarnaast moet ze een boete van 275 euro en een morele schadevergoeding betalen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier