Stelende nepbejaardenverzorgster sloeg ook toe in Heule

Redactie KW

Een nepbejaardenverzorgster is maandag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden.

In haar vermogen werd ook een bedrag van 8.728 euro verbeurdverklaard. De vrouw stal op verschillende plaatsen juwelen van bejaarden.

Hajar T. (25) viel door de mand toen ze in augustus 2012 een gestolen armband wilde verkopen aan een Kortrijkse juwelier. In het sierraad stond een persoonlijke boodschap gegraveerd. Dat vond de juwelier verdacht en er werd een onderzoek gestart. Daaruit bleek dat de vrouw sinds december 2011 massa’s juwelen had gestolen van bejaarden in verschillende gemeenten.

Op dievenpad om schulden van man af te betalen

Ze deed dat telkens in verzorgingscentra waar ze met haar nepdiploma, gemaakt door een vriendin, voor een korte periode tewerkgesteld was. Hajar T. sloeg onder meer toe in Destelbergen, Sint-Martens-Latem, Evergem en Heule. De buit probeerde ze daarna te verpatsen aan juweliers in Kortrijk en Gent.

Naar eigen zeggen ging ze op dievenpad om de schulden van haar man af te betalen. De vrouw sprak woorden van spijt en vertelde aan de rechter dat ze al 1.200 euro had gespaard om de gedupeerden te vergoeden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier