Steinerschool Koningsdale moet verhuizen wegens succes

Redactie KW

De Rudolf Steinerschool in Ieper is verhuisd naar een groter pand en hield een opendeurdag om de nieuwe school te tonen. De school is ook van naam veranderd en heet voortaan Koningsdale. De methodenschool is het slachtoffer van haar eigen succes. Vanaf 1 september neemt de Steinerschool dus haar intrek in een ruimer pand enkele huizen verder in dezelfde straat.

Het wordt nog haasten om alles tegen de eerste schooldag in orde te krijgen. Maar in Koningsdale zijn ze wel wat gewoon. Twee jaar geleden waren ze ook eind augustus aan het behangen en schilderen. Toen startten ze in Ieper met een Steinerschool. Intussen is het aantal leerlingen verdubbeld tot meer dan 50.

Een bezoekje vooraf aan je nieuwe school maakt de start na twee maanden vakantie een stuk makkelijker. Het gebouw is een oud herenhuis van drie verdiepingen hoog. Iedere klas is ingericht in de sfeer van een gezellige huiskamer. Dat spreekt ook heel wat ouders aan.

Koningsdale start op 1 september met 60 leerlingen, van peuters tot zesdeklassers. In het nieuwe pand is er plaats voor een 100 tal leerlingen.

(BV/LD)

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier