Steffi Nowé (16) Mieke Garnaal 2009

Redactie KW

Ieder jaar wordt door de VVV Koksijde-Oostduinkerke, naar aanleiding van de jaarlijkse Garnaalfeesten een Oostduinkerkse vereniging aangezocht om een Mieke Garnaal en haar eredames voor te dragen. Dit jaar werden drie meisjes van de folkloregroep de Oud-IJslandvaarders bereid gevonden om een heel jaar op te treden als ambassadrices voor het Garnaalfeest, de Paardenvissers en voor de gemeente Koksijde-Oostduinkerke.

Mieke Garnaal 2009 wordt Steffi Nowé uit de Seraphin Declerckstraat 8 in Oostduinkerke. Steffi werd geboren in Veurne op 19 maart 1993. Ze is inmiddels 16 jaar jong en volgt de richting handel aan het Koninklijk Atheneum in Veurne. Naast uitgaan met vrienden en vriendinnen besteedt zij ook veel vrije tijd in het dansen met de Oud-IJslandvaarders. Haar mama, Mieke Bruneel, was eerste eredame van Mieke Garnaal in 1983 en ook haar meter, Martine Bruneel, was eerst tweede eredame in 1977 en Mieke Garnaal 1980. Steffi neemt ook al enige jaren deel aan de Garnaalstoet op de wagen Oostduinkerke daar staat mijn huis. Haar stiefzus Amy Dalle stond portret voor het reusje Amadientje in 2006, die voor de gemeente werd ontworpen en gerealiseerd door haar grootvader Pierre Dalle.

Mieke Garnaal 2009 en haar eredames worden op vrijdag 19 juni om 20 uur tijdens het feest van d’Oostduinkerkse Paardenvissers in de zaal Witte Burg voorgesteld. Tijdens dit sprankelend feest waaraan iedereen kan deelnemen zal het nieuwe trio de fakkel overnemen van Mieke Garnaal 2008 en eredames. Kaarten voor dit feest (20 euro) zijn te verkrijgen bij de dienst voor Toerisme. (CJK)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijk Nieuws Kust) van 12 juni 2009.

Steffi Now(16) uit Oostduinkerke Mieke Garnaal 2009

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier