Stefaan Desmedt uit Ruddervoorde op tournee met Robbie Williams

Redactie KW

De Britse popzanger Robbie Williams landt op 3 augustus met zijn ‘Take The Crown Tour’ in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Ruddervoordenaar Stefaan Desmedt, die zowat de helft van zijn leven aan rockband U2 heeft besteed, doet de volledige videoregie via het Ruddervoordse bedrijf Tait. Hij brengt Robbie Williams in beeld.

Stefaan Desmedt toert tot eind augustus rond met Robbie Williams. Deze week kwam hij een dag terug naar Ruddervoorde vanuit Amsterdam om even thuis te zijn. De videoregisseur werkte ook al voor sterren als Michael Jackson, Céline Dion, Elton John, Bon Jovi, Paul McCartney, Prince, maar ook voor Cirque du Soleil en nationale artiesten.

“Er zal een enorme goudkleurige sculptuur van zijn hoofd boven het podium hangen”, vertelt Stefaan over de Williams-show. “We hebben een scan van zijn hoofd in 3D genomen, uitvergroot in polyester en er LED-lampjes aan vastgehecht. Ik stuur dus het technische gedeelte, maar vooral de show- en cameraregie. Het is een bijzondere ervaring om vanop die hoogte het hele publiek te kunnen zien. Dan besef ik plots: als ik op dit knopje druk, springt het hele publiek in de lucht. De ambiance die op dat moment heerst, daar doe ik het voor.”

(LV)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier