Stefaan De Clerck wil met vertrekpremie streekinitiatieven ondersteunen

Redactie KW

Stefaan De Clerck wil met zijn vertrekpremie van 270.000 euro bruto die hij als federaal parlementslid krijgt maatschappelijke initiatieven in de streek steunen. De gewezen burgemeester van Kortrijk neemt geen afstand van die premie ondanks heel wat kritiek.

Stefaan De Clerck krijgt zoals gekend gedurende ruim twee en een half jaar nog verder zijn loon van 9.000 euro bruto per maand betaald als parlementslid. In totaal gaat het om 270.000 euro bruto. De Clerck wil dat geld ondermeer spenderen aan initiatieven in de streek.

“Er zijn schitterende culturele en sociale initiatieven in de streek. Ik zal daar als de tijd rijp is voorbeelden van geven. Als politieker kon ik daar op een andere manier reëel aan mee werken. Nu stap ik dus uit de nationale politiek en kan ik dat vanuit mijn maatschappelijke ingesteldheid opnieuw doen, maar dan financieel. Mijn hart klopt voor wie het beste voor heeft met deze stad en deze streek. Die mensen wil ik vooruit helpen”, zo verduidelijkt Stefaan De Clerck.

De Clerck die zijn kersvers voorzitterschap van Belgacom niet mag combineren met een parlementair mandaat wijst er ook op dat de toekomst van een bestuurder onzeker is . Dat Jannie Haek zijn vertrekpremie bij de NMBS-holding afstaat nu hij CEO van de Nationale loterij is, is volgens De Clerck van een andere orde.

Stefaan De Clerck: “Er is meer dan een essentieel verschil. Hij is altijd een goed betaalde CEO geweest en blijft CEO met een goede wedde en uittredingsvergoeding in de toekomst”.

De Clerck zegt de nationale politiek dan wel vaarwel, hij blijft voor alle duidelijkheid gemeenteraadslid in Kortrijk. (KB)

Stefaan De Clerck wil met vertrekpremie streekinitiatieven ondersteunen

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier