Stefaan Beirens van oppositie naar schepenzetel

Op de gemeenteraad van De Haan moest Cattrysse plaatsruimen voor Beirens
Redactie KW

De gemeenteraad van De Haan heeft Stefaan Beirens (DaZ) geïnstalleerd als nieuwe schepen. Hij volgt Rudi Cattrysse (LB) op. De benoeming is vreemd omdat enkele LB-ers een partijgenoot inruilen voor een raadslid uit de oppositie.

Aanleiding voor de wissel was de krappe absolute meerderheid van de LB (12 op 21 zetels). Bij aanvang van deze legislatuur werd de voordacht van twee schepenen maar voor drie jaar bekrachtigd. LB-er Peter Breemeersch kan als schepen wel op post blijven.

“In De Haan is alles mogelijk”, zegt kersvers schepen Stefaan Beirens die in De Haan ook het boegbeeld is van de CD&V. Hij diende woensdag een voordracht in die de steun genoot van zijn vijf partijgenoten, twee raadsleden van de andere oppositiepartijen en vier leden van de LB-meerderheid. Daarbij ook de handtekening van burgemeester Christine Beirens. “Daarmee had ik een voordacht die zowel binnen mijn eigen fractie als binnen de gemeenteraad de meerderheid haalde”, argumenteert hij. “De LB had blijkbaar problemen om te besturen met hun nipte absolute meerderheid.”

De nieuwe collatie in de kustgemeente zal niet voor een drastische
wijziging van de beleidslijnen zorgen. “Het is toch de bedoeling dat ik ga wegen op het beleid”, zegt schepen Stefaan Bereins. “De
krijtlijnen zijn vastgelegd maar her en der kan een accent worden verlegd.”

Vrijdag om 11 uur komt het nieuw samengesteld schepencollege voor het eerst bijeen. Daar zullen de bevoegdheden worden herbekeken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier