Steeds meer ouder kiezen voor methodenscholen

Redactie KW

Niet iedereen kiest voor een traditionele school. Meer en meer ouders schrijven hun kinderen in voor het methodeonderwijs. Zo is er in Dudzele een zogenoemde Daltonschool, voorlopig de enige in de provincie. En in Roeselare is een nieuwe Freinetschool geopend.

Sinds vandaag heeft Roeselare er een nieuw type school bij. In De Bonte Specht zullen een zestigtal leerlingen school lopen. En de school denkt nog aan uitbreiden. Binnenkort gaat het gebouw vooraan tegen de vlakte om plaats te maken voor een drietal ruime en moderne klassen. Het mag duidelijk zijn, het methodeonderwijs, waar de Freinetfilosofie één van is, zit duidelijk in de lift.

Want ook de Daltonschool ‘Onze Bijenkorf’ in Dudzele, kent steeds meer succes. De school bestaat nu drie jaar en is nog altijd de enige Daltonschool in West-vlaanderen. Daltononderwijs is een vorm van methodeonderwijs waar slechts één vierde van de tijd in klas wordt onderwezen. De rest van de tijd moeten de kinderen zelfstandig aan de slag. Bedoeling is om samen van elkaar te leren.

(MF/LD)

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier