Steeds meer mensen laten tattoo verwijderen

Redactie KW

De jongedame uit Kortrijk die in het weekend 56 sterretjes op haar gezicht liet tatoeëren, contacteert best een huidarts. Dat zegt een dermatoloog uit Knokke, die ook een bekend lasercentrum in Aalter heeft. De laserbehandeling door een dermatoloog heeft veel meer kans op slagen en is bovendien goedkoper dan de behandeling die sommige tatoeëerders of schoonheidscentra voorstellen.

Kimberley Vlaeminck uit Kortrijk haalde gisteren het wereldnieuws, tot in Rusland en China. Ze zou bij deze man om 3 tattoos in het gezicht hebben gevraagd, maar kreeg er 56. Nu wil ze er van af, en dat laat ze best door een professioneel iemand doen, zegt dermatoloog Bart Crevits uit Knokke. In zijn centrum in Aalter hebben ze de meest gesofisticeerde lasers.

Aan Crevits lasercentrum in Aalter zijn dertig dermatologen uit Oost- en West-Vlaanderen verbonden. Het aantal mensen dat hier een tattoo laat verwijderen, neemt elk jaar toe. Per dag komen hier zeker twee patiënten voor een laserbehandeling. Die wordt niet terugbetaald door de ziekteverzekering, maar is wel een stuk goedkoper dan de behandeling die sommige tattooshops of schoonheidscentra vragen.

Ook in het AZ Sint-Jan in Brugge kun je tatoeages laten verwijderen. Ook daar merken ze dat het aantal aanvragen toeneemt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier