Steeds meer mensen kopen bus- of tramticket via sms

Redactie KW

Zes maanden na de lancering van het sms-ticket in heel Vlaanderen heeft openbaarvervoermaatschappij De Lijn zowat 400.000 sms-tickets verkocht. West-Vlaanderen is goed voor acht procent van die tickets.

Bijna 100.000 reizigers hebben al een of meerdere ritten met de gsm betaald, zo meldt De Lijn maandag. De maatschappij onderhandelt met de gsm-operatoren Base en Mobistar over een uitbreiding van het systeem.

2.200 tickets per dag

Sinds 1 februari, toen het sms-ticketingsysteem in heel Vlaanderen beschikbaar werd, heeft De Lijn 394.013 sms-tickets verkocht, of gemiddeld 2.200 per dag. De meeste sms-tickets worden aangevraagd op vrijdag. Op weekdagen piekt de verkoop tussen 16 en 17 uur.

West-Vlaanderen en Limburg wat achterop

Meer dan de helft van de sms-tickets (52 procent) wordt in de provincie Antwerpen verkocht. Dan volgt Oost-Vlaanderen met 25 procent. Dat deze twee provincies het best scoren is niet toevallig: het sms-ticket werd meer dan twee jaar getest op de stadsnetten van Antwerpen en Gent. Vlaams-Brabant is nog goed voor 11 procent, West-Vlaanderen voor 8 procent en Limburg voor 4 procent. Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) zei in april dat ze verwacht dat Base en Mobistar nog dit jaar zullen instappen in het sms-ticketingsysteem van De Lijn.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier