Steeds meer bezoekers voor Concertgebouw Brugge

Redactie KW

In 2012 bestaat het Brugs Concertgebouw tien jaar. Het aantal toeschouwers zit in de lift : 181.225 in 2010. dat is 4% meer dan in 2009.

De directie van het Concertgebouw hield een enquête onder haar bezoekers. Dei bracht aan het licht dat de gemiddelde leeftijd van de toeschouwers in het Concertgebouw 57 jaar is.

Jongeren ?

Als je een opsplitsing maakt, zijn de bezoekers voor dansvoorstellingen gemiddeld 54 jaar, die voor de muziek 60 jaar. Dat lijkt oud, maar is normaal voor klassieke muziek. Onze oudste bezoeker is overigens 96 jaar”, aldus Jeroen Vanacker. Hij benadrukt dat in 2010 maar liefst 11,5 % een nieuw publiek was. Precies evenveel mannen als vrouwen dagen op voor de voorstellingen. Inmiddels hebben trouwens al 1600 jongeren een Discovery pas (met kortingen voor de -26 jarigen) aangekocht

Lokale verankering

Katrien Van Eeckhoutte wijst op de lokale verankering van het publiek : „44 % is afkomstig uit de Brugse regio, 30 % uit West-Vlaanderen, 20 % uit de rest van Vlaanderen en 6 % uit ede ons omringende landen. Twee derden van de bezoekers blijken erg trouw te zijn : ze wonen per jaar meer dan vijf voorstellingen bij. De meesten willen nog meer komen, maar hun cultureel budget laat dit niet toe. We zijn dus zeker niet van plan om de prijzen te verhogen.”

(SVK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, met info over de krachtlijnen van het nieuwe, feestelijk seizoen 2011-2012

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier