Stedenbouwinspectie geeft Tattoo Mike gelijk en roept Stad Kortrijk tot de orde

Redactie KW

De Stedenbouwinspectie heeft Stad Kortrijk aangemaand een einde te stellen aan de illegale parking uitgebaat door Parko in de Nieuwstraat in Kortrijk.

Het was Mike Lefebvre, beter bekend als Tattoo Mike uit de Nieuwstraat die de kat de bel aanboond. De man ondervind al geruime tijd lawaai-, stof en mobiliteitshinder van de parking en heeft via zijn advocaat een schriftelijke klacht ingediend. Nu heeft de inspecteur bevestigd dat de situatie inderdaad onvergund is en dat een einde moet worden gesteld aan het illegale gebruik als parking.

Niet alleen voor het aanleggen van verharding, maar ook voor het gebruikelijk stallen van voertuigen moet immers een vergunning worden aangevraagd en die is er niet. Stad Kortrijk heeft destijds een tijdelijke vergunning afgeleverd voor een werfparking voor de aannemers van K, maar die vergunning bleef maar geldig tot de opening van K.

De Stedenbouwinspectie heeft Stad Kortrijk nu intussen al aangemaand een einde te stellen aan het gebruik als parking, en heeft aangegeven zelf de nodige stappen te zullen ondernemen om het gebruik als parking ongedaan te maken als Stad Kortrijk hieraan geen gevolg geeft.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier