Stedenbouw moet zegels stranduitbatingen verwijderen (UPDATE 2)

Redactie KW

De voorzitter van de rechtbank in Brugge heeft beslist dat Stedebouw vandaag nog de zegels moet verwijderen die het vanmorgen heeft aangebracht bij 4 stranduitbatingen. Als ze dat niet doen, moet de inspectie een dwangsom betalen van 1.000 euro per uur per stranduitbating. De rechter sprak zich niet te gronde uit over de terrassentwist. Daarover kan later nog worden geprocedeerd. Maar intussen moet de verzegeling weg.

De stedenbouwkundige inspectie verzegelde vrijdagmorgen vier stranduitbatingen in Knokke-Heist. De ambtenaren stelden vast dat de uitbaters een verbruiksterras hadden ingericht met tafels en stoelen in het zand. Volgens het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan mogen uitbaters op het strand alleen dranken en snacks verkopen via zogenaamde raamverkoop. Stoelen en tafels mogen ze niet zetten.

Eenzijdig verzoek

De twist over de verkoop van drank op het strand van Knokke-Heist sleept al enkele jaren aan. Het verzegelen van de stranduitbatingen is een nieuw hoogtepunt. De uitbaters waren niet te spreken over de verzegeling, zeker nu er een zonnig en warm verlengd weekend voor de deur staat. Daarom stapten ze naar de rechtbank met een eenzijdig verzoek. De rechter gaat daar nu op in.

(GW/BS)

Meer hierover in het nieuws op Focus vanaf 18u00. Focus-WTV: nieuws van hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier