Steak Number Eight uit Wevelgem maakt een grote sprong voorwaarts

Redactie KW

Steak Number Eight gooit hoge ogen in het Verenigd Koninkrijk. Op 6 april steekt hun huidige album “All Is Chaos” integraal en gratis bij het grootste metalblad over het Kanaal, Metal Hammer. Maar liefst 45.000 Britten maken binnenkort kennis met het jonge Wevelgemse geweld.

Het is de eerste keer dat een Belgische band een album gratis weggeeft in de UK. De band krijgt verder ook een uitgebreid interview in het blad. Een unieke kans dus en de perfecte start voor een internationaal parcours. Niet alleen Metal Hammer lijkt enthousiast, maar ook andere grote metalbladen (Rocksound, Terrorizer, Big Cheese,…) schrijven vol lof over de band, Big Cheese heeft het over ” a monstrous, breathtaking assault on the senses”.

In mei gaat de band op tour doorheen Frankrijk en Het Verenigd Koninkrijk. Op 30 juni zal de band ook aantreden op het metalfestival Ghostfest in Leeds. De band werkt intussen naarstig verder aan een nieuwe plaat die begin 2013 zal verschijnen. De komende maanden zijn ze in eigen land onder andere te zien op Red Rock Rally (Brugge), Kastival (Kasterlee), Paulusfeesten (Oostende), Melkrock (Tielt), Masters@Rock (Turnhout)

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier