Stationsomgeving wordt pas in 2012 heringericht

Redactie KW

De herinrichtingswerken aan de stationsomgeving in Ieper worden doorgeschoven naar 2012. Normaal gezien zou de hele omgeving, vanaf het kruispunt van de Oudstrijderslaan met de Dikkebusseweg tot aan de rotonde van de Capronstraat en de Fochlaan vanaf volgend jaar worden heringericht.

De stad voorziet hiervoor 3,5 miljoen euro, maar het totale project (met inbreng van het Agentschap wegen en verkeer, De Lijn en NMBS) wordt geraamd op ruim 5 miljoen euro. Er is evenwel een discussie met De Lijn over de voorziene grote luifel voor het busstation. En ook de rioleringenplannen moeten nog herbekeken worden, zodat de werken nog niet zullen starten in 2011, maar pas in 2012.

Het stationsplein wordt helemaal heringericht in functie van het nieuw cultureel centrum en jeugdontmoetingscentrum, dat daar gebouwd werd en binnenkort de deuren opent. Er komen ook verkeerslichten op het kruispunt Dikkebusseweg-Oudstrijderslaan. En wie van het station de Fochlaan inrijdt, zal op de rotonde niet meer naar links kunnen richting Poperinge.

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier