Stationsomgeving van Kortemark krijgt grondige facelift

© Kurt Desplenter
Redactie KW

De stationsomgeving van Kortemark ondergaat volgend najaar een behoorlijke gedaanteverandering. Er komen 61 extra parkeerplaatsen ten zuiden van de spoorweg, een nieuwe fietsenberging, een meer uitnodigende entree richting wachtbekken, en een opfrisbeurt aan de overweg zelf.

Concreet voorziet de NMBS-Holding op eigen kosten 61 extra parkeerplaatsen ten zuiden van de spoorweg, zijnde dus de andere kant van de spoorweg dan waar er nu al een ruime parking is. Bedoeling zou dan ook zijn om dat perron 2 toegankelijk te maken langs het gelijknamige zijstraatje van de Hoogledestraat met ingang naast café De Optimist. Zo moeten mensen, die hun trein moeten halen of iemand gaan oppikken, niet langer noodzakelijk door het centrum van Kortemark of wachten aan de overweg.

Mooiere toegang

Achterliggende gedachte is ook om de toegang richting parking, en daaropvolgend ook de doorsteek naar de groene long van het wachtbekken, in de toekomst een stuk aantrekkelijker te maken. Op vandaag is het voor leken onvoldoende duidelijk dat je even verderop dit mooie stukje groen kunt gaan verkennen.

(FJA)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier