Stationsomgeving kan geen extra verkeer aan

Redactie KW

Uit het mobiliteitseffectenrapport voor de stationsomgeving van Kortrijk blijkt dat die nu al verzadigd is en geen extra verkeer meer aankan tenzij er ingrepen gebeuren. De stad voerde de studie uit omdat daar straks ook de nieuwe bibliotheek, een centrum voor levenslang leren en een parkeergarage onder het Conservatoriumplein moeten komen.

Ter hoogte van de kluifrotonde en de R36 zijn nu al doorstromingsproblemen. Extra voorzieningen in de buurt zouden die alleen maar erger maken. Ook de drukte in de Minister Tacklaan zou problematisch worden.

Het studiebureau stelt verschillende maatregelen voor. Zo zou het autoverkeer ontraden kunnen worden door bijvoorbeeld de parkeerplaatsen op het conservatoriumplein betalend te maken. De parking onder het plein zou volgens de studie ook maximum 983 plaatsen mogen tellen. Daarnaast zou maximaal moeten ingezet worden op het fietsverkeer en het openbaar vervoer.
Als infrastructurele maatregelen stelt het bureau bijvoorbeeld de aanleg van een fiets- en voetgangersroute voor of bijvoorbeeld ook een tunnel voor het doorgaand verkeer onder de kluifrotonde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier