Stationsbuurt Torhout dicht voor reconstructie dodelijke raid

Redactie KW

De stationsbuurt van Torhout wordt donderdag en vrijdag volledig afgesloten, voor een gerechtelijke reconstructie. Vorig jaar in juli viel daar een dode, bij een raid op enkele cafés. Een jongeman uit Ichtegem werd neergestoken, en overleed ter plaatse. De onderzoeksrechter van Brugge wil de raid nu overdoen, om te zien hoe alles exact is verlopen.

Juli 2011. In de stationsbuurt van Torhout is het al enkele weken onrustig, vooral in het weekend zijn er schermutselingen, en vechtpartijen. Op 17 juli escaleert de situatie. Enkele jongeren houden een heuse raid langs enkele cafés in de buurt, een jongeman uit Ichtegem wordt neergestoken.

Veel veiliger

De feiten zorgden voor heel wat onrust in de buurt. Vrij snel bleek het om een afrekening te gaan tussen bendes, de daders zouden lid zijn van een rappersbende die haar werkterrein had verlegd van Oostende naar Torhout. Maar de afgelopen maanden is de situatie toch verbeterd. Het is hier toch veel veiliger geworden ‘s nachts. Alle cafébazen zijn ook aangesproken geweest, en iedereen heeft z’n steentje ertoe bijgedragen, dat het hier veiliger geworden is.

Donderdag en vrijdag laat de onderzoeksrechter van Brugge de dodelijke doortocht reconstrueren. Daarvoor wordt de stationsbuurt van Torhout en enkele omliggende straten, telkens hermetisch afgesloten tussen acht uur ‘s morgens en zes uur ‘s avonds.

Stationsbuurt Torhout dicht voor reconstructie dodelijke raid

Bekijk hier de reportage

(M.D./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier