Station Brugge uitgerust met laadpalen voor elektrische wagens

Redactie KW

Vanaf vandaag kun je in de stationsparking van Brugge je elektrische wagen opladen aan een van de drie gloednieuwe laadpalen.

Tegen oktober volgend jaar wil de NMBS in 31 stations elektrische laadpalen voorzien. Op termijn moet je daar ook je fiets of je scooter kunnen opladen. Brugge is de eerste van zeven stationsparkings met een elektrische laadpost voor zes auto’s. De NMBS wil het station verder uitbouwen als mobiliteitscentrum. Mensen die hun auto enkel gebruiken in een kleine actieradius, kunnen hier hun auto opladen terwijl ze zelf weg zijn met de trein.

Kortrijk & Oostende

Een laadpost kost 80.000euro. De NMBS is met B-parking een van van de grootste parkingbeheerders, en ook qua elektriciteitsvoorziening zijn er voordelen. De Vlaamse Administratieve Centra, die ook hebben gekozen voor een locatie dichtbij een station, zijn de eerste vaste klant van de laadpalen, maar uiteraard kan iedereen van de voorziening gebruik maken. Tegen maart volgend jaar worden ook de stations van Kortrijk en Oostende uitgerust met een laadpost.

(J.S./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier