Startshow Hart voor West-Vlaanderen in Kinepolis Brugge

Redactie KW

In Brugge is het startschot gegeven voor de vijfde jaargang van een Hart Voor West-Vlaanderen. Ook nu weer slaan het streekfonds, de provincie en de Roularta Mediagroep de handen in elkaar en steunen ze maatschappelijk kwetsbare jongeren. Er zijn dit jaar elf projecten geselecteerd.

Tijdens de startshow in Kinepolis Brugge zijn de elf projecten voor dit jaar voorgesteld. Sinds de vernieuwing van het goede doel vorig jaar krijgen minder projecten meer steun. En ook de doelgroep is uitgebreid. Zo is er dit jaar bijvoorbeeld een project van de heerlijkheid in Heule. Jongeren uit de zorgsector leren er leeftijdsgenoten uit de buurt beter kennen door samen te werken op de boerderij.

Om alle projecten te steunen gaan het Streekfonds, de provincie en Roularta op zoek naar sponsors. Vooral peter van de actie, gouverneur Paul Breyne, maakt tijdens zijn ontmoetingen veel publiciteit voor het Hart. In ons middagprogramma Alles Goed stellen we de komende weken alle elf projecten aan je voor die dit jaar steun krijgen van een Hart voor West-Vlaanderen.

(tn/ld)

Meer vanavond in het nieuws van WTV en Focus vanaf 18 uur en klokvast om 22 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier