Startschot in Moorsele voor Europees zorgverleningsproject

Redactie KW

In het West-Vlaamse Moorsele werd maandag het startschot gegeven voor een Europees project dat moet leiden tot vernieuwende inzichten op het vlak van waardigheid en zorg. De Katholieke Hogeschool Sint-Lieven coördineert het project “Dignity in Care”, waarbij driehonderd studenten en zorgverleners uit Vlaanderen, Frankrijk (Lille), Engeland (Dorset) en Nederland (Zeeland) betrokken zijn.

“In de zorgsector dringt de nood zich op tot het ontwikkelen van expertise rond het waardig behandelen van patiënten”, aldus Sabine Goethals van de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven. “Het is de bedoeling om de komende drie jaar inzicht, deskundigheid, ethische reflectie en praktijk te bevorderen bij studenten en zorgverleners uit algemene en sociale gezondheidszorgorganisaties en een bijdrage te leveren tot het bevorderen van waardigheid en zorg.”

De meer dan driehonderd studenten en hulpverleners zullen de komende drie jaar deelnemen aan gesimuleerde ervaringsgerichte trainingen in het sTimul, een zorg-ethisch lab in Moorsele.

De uitwisseling van ervaringen en expertise van de internationale partners moet leiden tot het verder ontwikkelen van het sTimul-concept en tot de oprichting van nieuwe zorgethische labs in de grensoverschrijdende EU-regio.

De zes internationale partners (KAHO, sTimul, Université Catholique de Lille, ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen, Hogeschool Zeeland en Partners in Care Bournemouth, Dorset & Poole) kregen steun van Interreg en de provinciebesturen (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier