Startplaats In Flanders’ Fieldsmarathon in Ramskapelle

Redactie KW

Voor de start van de tiende editie van de In Flanders Fields-marathon op zondag 14 september maakt Ramskapelle zich op. De inwoners van het ‘dorp-aan-het-front’ steunen de organisatoren in hun streven naar perfectie.

Dit jaar wordt de verwijzing naar ‘Flanders’ Fields’ en de Eerste Wereldoorlog iets meer benadrukt. Tussen 9 en 10 uur worden soldatentaferelen uit de Eerste Wereldoorlog nagespeeld. Nadat in de vorige edities Dries Claeys alle inlichtingen en richtlijnen door de micro meedeelde, leent Joost Rommel dit jaar zijn stem. Voor de eerste bevoorrading op het parcours stelde de jeugd zich onder leiding van Jason Mestdagh, Lore en Fran Rommel kandidaat. Gino Aspeslagh, Veronique Van den Bussche en Chris Mestdagh rijden met hun moto voor de lopers uit en zorgen voor de veiligheid.

Origineel startschot

Het startschot van de marathon wordt om 10 uur met een origineel wapen uit de Eerste Wereldoorlog in de Ramskapellestraat gegeven. De atleten lopen door het dorpscentrum tot aan het militaire kerkhof waar ze de zesde Liniestraat nemen. Via de Molenstraat en de Hemmestraat kiezen ze richting IJzer.

(DCR)

Voor het volledige artikel: zie Krant van West-Vlaanderen (Het Wekelijks Nieuws Kust) van 12 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier