Start Ronde van Vlaanderen kost Brugge meer geld

Redactie KW

De prijs die de stad Brugge zal betalen om vijf jaar langer de startplaats te zijn voor de Ronde van Vlaanderen zal tussen 2012 en 2016 verdubbelen. Dat bleek tijdens het debat over het startgeld in de Brugse gemeenteraad. In 2012 zal Brugge 100.000 euro betalen aan de nv Flanders Classic. Elk jaar komt er 25.000 euro bij om in 2016 op 200.000 euro uit te komen. In 2016 zal de wielerklassieker haar eeuwfeest vieren.

Op de Groen-fractie na stemden alle raadsleden in met de overeenkomst. De Groen-fractie onthield zich omwille van de prijsstijging. In het verleden werd jaarlijks 80.000 euro betaald. “Velen beven van de spanning in de koers”, verklaart Rita Brauwers. “Ik beef van het stijgend bedrag dat de Brugse belastingsbetaler moet ophoesten. Waar zal dit eindigen. We zijn niet tegen de wielerwedstrijd op zich”.

Burgemeester Patrick Moenaert stelde dat de start een onbetaalbare publiciteit voor de stad oplevert. Het evenement komt internationaal in de media. Daarbij worden ook beelden van het historisch patrimonium van de stad getoond. “Voor een toeristische stad als Brugge kan dat tellen. Velen zouden dit van ons willen overnemen. We zijn dan ook tevreden dat de onderhandelingen positief zijn afgerond.”

(BELGA)

Meer in het Focus-nieuws vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier