Start herinrichtingswerken gemeentepark De Panne in historische Dumontwijk

Redactie KW

Op 10 april starten de herinrichtingswerken aan het gemeentepark in De Panne. Het park is een groene ruimte in het centrum van De Panne en maakt deel uit van de historische Dumontwijk. Door de jaren heen raakte het park in verval en een herinrichting drong zich op. Het nieuwe ontwerp speelt in op de hedendaagse noden en evoluties.

Het gemeentepark in De Panne zal na de herinrichting een stuk toegankelijker zijn. Er worden bomen gerooid en de humusrijke toplaag van de duin wordt afgegraven. Het park wordt dan terug wat het ooit was, een zandduin met typische duinbeplanting zoals helmgras en duindoorn. Er komen ook nieuwe wandelpaden en bepaalde historische elementen zoals de omheiningsmuurtjes, waterputten, een vleermuizenbunker worden gerenoveerd. Bovenop de duin, op de oorspronkelijke fundering van Villa Star, komt er een uitkijkpunt waar men een prachtig zicht heeft over de Dumontwijk en de zee.

Verloop van de werken

De herinrichtingswerken starten op dinsdag 10 april en moeten tegen eind oktober 2012 afgerond zijn. Tijdens de heraanleg van de rijweg in de Zeelaan tussen de Markt en de Lindenlaan worden de werken tijdelijk stopgezet en ook tijdens de zomermaanden liggen de werken stil.

De werken kosten om en bij de 750.000 euro. De Vlaamse overheid Afdeling Natuur en Bos springt bij met een kleine 150.000 euro voor de herwaardering van het park.

(ND)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier