Start assisenproces voor moord op gastheer

Redactie KW

Vanmiddag start voor het assisenhof van Brugge het proces tegen een man van 22 uit Brugge. De jonge twintiger staat terecht omdat hij op 16 februari 2007 een man van 44 uit Blankenberge vermoordde.

De twee leerden elkaar begin 2007 kennen toen de twintiger in opdracht van een renovatiebedrijf enkele werkjes moest uitvoeren in het huis van het slachtoffer. Aangezien de jongeman, die een moeilijke jeugd beleefde, op dat moment wat op de dool was en geen vaste verblijfplaats had, besloot de Blankenbergenaar om hem een kamer in zijn villa aan te bieden.

Hij raakte naar eigen zeggen echter al snel geïrriteerd door de talloze avances van zijn gastheer. Die wou seksuele betrekkingen met de jongeman, maar die wou daar niet op ingaan.

Op 16 februari 2007, een zestal weken nadat de Bruggeling in de villa was ingetrokken, liep het helemaal uit de hand. Volgens de beschuldigde probeerde zijn gastheer hem opnieuw te verleiden. Daarop moet er iets geknakt zijn bij de jongeman. Hij nam een mes en stak hem een tiental keer in hals en romp en wurgde hem vervolgens in de slaapkamer.

De jongeman bleef na de moord koelbloedig en dumpte het lichaam in een bestelwagen en reed ermee naar Brugge. Daar parkeerde hij de auto en deed hij alsof er niets aan de hand was. Toen de zus van het slachtoffer haar broer als vermist opgaf, ging de politie een kijkje nemen in de villa. De dader woonde er nog steeds en ging zelfs mee op zoek naar de vermiste. Hij zei dat zijn gastheer op een ochtend vertrokken was en dat hij hem nadien niet meer had teruggezien.

Pas na een tweede ondervraging, zes dagen na de feiten, ging hij door de knieën en gaf hij toe.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier