Start assisenproces van Nigeriaanse man die zijn 36-jarige vrouw doodde

Redactie KW

Maandag start voor het Brugse assisenhof het proces tegen Oostendenaar John Kehinde Elisa. De 50-jarige man van Nigeriaanse afkomst doodde in mei 2005 zijn vrouw Nathalie Vosselman in hun appartement in Oostende. Het was één van de twee dochters van het koppel die het slachtoffer vond. De vrouw van 36 was met een groot mes de keel overgesneden.

De Oostendenaar kon het niet verkroppen dat zijn vrouw hem na 17 jaar huwelijk wilde verlaten. Terwijl zijn vrouw lag te slapen, haalde Elisa een groot keukenmes van 33 centimeter en ging opnieuw naast haar liggen. “Ik wilde haar enkel bang maken, ik wou haar zeker niet doden”, zei Elisa. “Maar ze sloeg in paniek toen ze het mes zag en ze riep naar onze oudste dochter om de politie te bellen. “Daarna heb ik haar verschillende keren gestoken. Ik heb nooit de bedoeling gehad om haar te vermoorden, maar ik wist niet meer wat ik deed. Ik was helemaal in paniek.”

John Elisa sloeg na de moord op de vlucht maar kon later in Gent worden ingerekend. Het assisenproces werd al diverse keren uitgesteld. Na vier jaar zal Elisa zich nu moeten verantwoorden voor de moord op Nathalie. Hij riskeert 30 jaar cel.

Meer over dit onderwerp? Klik op VIDEO!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier