Start aanleg A11 tussen Brugge en Westkapelle komt niet in gedrang zegt minister Crevits

Redactie KW

De start van de aanleg voor de A11, eind dit jaar, komt niet in het gedrang. Dat kon minister Crevits vanmorgen bevestigen. Een deel van die nieuwe snelweg richting Antwerpen, loopt over een gebied, dat door de raad van State wordt aangeduid als mogelijke locatie voor een nieuw stadion, en daarom mag op dat gebied nu niets gebeuren. Maar de Vlaamse Regering heeft een oplossing gevonden.

De A11, tussen Brugge en Westkapelle, is een tweede belangrijke verbindingsweg voor de haven van Zeebrugge, die vooral het wegverkeer richting Antwerpen en Nederland beter en vlotter moet laten verlopen. Even zag het er naar uit dat de schorsing van een deel van het grootstedelijk gebied Brugge, door het stadiondossier, roet in het eten zou strooien.

Minister Crevits : “‘t Is zo dat collega Muyters dat ook nagetrokken heeft hoe dat dossier kan opgelost worden. En daar kan dat via een Besluit Kleine Wijzigingen. Dus we kunnen met dat dossier verder. En nu loopt de aanbesteding, om te zien wie het project zal mogen realiseren”, zegt zij. De werken zelf zouden eind dit jaar starten, en zullen vier jaar duren. De aanleg van deze 12 kilometer snelweg zou 400 miljoen euro kosten.

(M.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Start aanleg A11 tussen Brugge en Westkapelle komt niet in gedrang zegt minister Crevits

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier