Stap dichter bij A19 Plan

De Vlaamse oplossing voor de A19 lijkt haalbaar
Redactie KW

De Vlaamse regering is een stap dichter bij een definitieve beslissing over de nieuwe verbinding Ieper Veurne. Uit het plan milieu-effectenrapport blijkt dat het voorstel van de Vlaamse regering haalbaar is. Dat voorstel houdt in dat er een extra verbindingsweg wordt aangelegd van de Noorderring in Ieper tot aan de N8 net over Woesten.

De problematiek is bekend. Op mooie zomerdagen slibt de N8 Ieper Veurne dicht. De Vlaamse regering stelde vorig jaar voor om een bypass aan te leggen vanaf de Ieperse Noorderring tot aan de N8 net voorbije Woesten. Op die manier blijven de dorpskernen van Brielen, Elverdinge en Woesten gespaard van druk verkeer.

Dat voorstel, dat tracé, lijkt het nu te halen. Het plan milieu-effectenrapport noemt het alleszins haalbaar. De burgemeesters van Ieper en Veurne kunnen alleszins met dit voorstel leven, Maar een lokaal actiecomité blijft zich verzetten. Er gaat te veel open ruimte verloren, zegt het, en de kostprijs is veel te hoog.

Een kleine ring rond Brielen en een heraanleg van de N8 is volgens het comité voldoende. Nog volgens het comité overschat de overheid de verkeersproblemen op de N8. De bypass zal ook méér verkeer lokken, zegt het comité, wat dan weer voor problemen kan zorgen in Vleteren en Veurne. Het actiecomité Trek geen streep door de Weshtoek houdt morgen een protestactie in Boezinge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier