Stal Magic in Dudzele houdt paarden binnen nadat omheining werd stuk geknipt

Redactie KW

Vorige week werd echter de omheining van de wei opengeknipt. “Nu blijven onze paarden zeker nog een tijdje binnen”, klinkt het.

Uit schrik voor de ondertussen beruchte Limburgse paardenbeul, werden de twintig paarden die in Stal Magic in de Stationsweg in Dudzele worden gestald, elke nacht binnen genomen. “Vroeger lieten we de dieren gewoon buiten staan als het mooi weer was, maar sinds die vreemde gebeurtenissen willen we toch geen risico nemen”, zegt uitbaatster Inge de Vriese. In de stal worden paarden van verschillende eigenaars opgevangen.

Proces-verbaal

Eerder deze week merkten ze dat iemand de omheining van de wei tussen twee palen doorgeknipt had. “De daders zijn ook even de wei opgewandeld, want het gras is op die plek platgestampt.” Door de heisa rond de paardenbeul durven ze ook bij Stal Magic het ergste denken. “De kans bestaat natuurlijk dat het om iemand met dezelfde intenties ging”, klinkt het. “We hebben de politie verwittigd en die hebben een proces-verbaal opgesteld, maar dat is uiteraard tegen onbekenden.”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier