Stakingsacties in politiezone Spoorkin

Redactie KW

Tien agenten van de politiezone Spoorkin (Alveringem, Lo-Reninge en Veurne) hebben woensdag het werk neergelegd. “Mensen van het interventieteam zijn de willekeurige behandeling door de zoneverantwoordelijken beu”, zegt Florent Platteeuw, voorzitter van de vakbond VSOA. Volgens korpschef José Clauw draait alles rond één persoon.

“Voor een paar overuren worden omstandige verslagen opgemaakt terwijl dat in enkele minuten geregeld kan worden”, zegt Florent Platteeuw van de vakbond VSOA. Mensen die de vrijdag uit ziekte terugkomen, mogen hun uren in het volgende weekend niet meer inhalen. Om het personeelstekort in de permanentie op te vangen, worden wijkagenten ingeschakeld.”

“We hebben een dringend basisoverlegcomité aangevraagd op 9 september. Na de voorziene 20 dagen hadden we nog altijd geen antwoord. Als verantwoordelijke heb ik daarop een stakingsaanzegging ingediend. Na overleg in Brussel konden we een regeling uit de brand slepen voor de inhaaluren van personeelsleden die tot de vrijdag ziek zijn. Maar dat was het enige.”

Volgens korpschef José Clauw draait alles rond één persoon. “Hij sprokkelt overuren aan alle kanten, tot ongenoegen van de collega’s en oversten. Hij is nu een dienst beginnen uitoefenen die hij niet mocht. Hij wou zich niet verantwoorden maar is wel naar de vakbond gelopen omdat hij daarvoor niet betaald wordt. Ik wijs er op dat de andere vakbonden zich distantiëren van de staking. De stakers zitten vooral in de interventiedienst. Hun taak wordt overgenomen door collega’s van de zones Polder en Westkust. De dienstverlening komt niet in het gedrang.”

(MMA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier