Stakingsactie werkplaatsen NMBS beïnvloedt treinverkeer

Redactie KW

-UPDATE- De aangekondigde stakingsactie in de werkplaatsen van de NMBS heeft ervoor gezorgd dat er vanochtend omstreeks 09u30 al zowat 45 treinen afgeschaft werden. Dat zegt spoornetbeheerder Infrabel. De zwaarst getroffen lijn in Vlaanderen was die van Brussel-Gent-Kust in beide richtingen. Voor Wallonië ging het om de lijn Brussel-Ottignies-Namen. Volgens Infrabel zal avondspits gelijkaardig verlopen als de ochtendspits.

Sinds gisteravond tien uur wordt gestaakt in de werkplaatsen van de NMBS in Oostende en Kortrijk. Daar worden locomotieven en rijtuigen onderhouden. De staking is het gevolg van de besparingsplannen van de NMBS. De bonden vrezen voor een verlies van jobs. Vier treinen vanuit Oostende richting Brussel reden vanmorgen alvast niet uit.

De staking zorgde vanochtend ook voor extra problemen voor het wegverkeer, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. “Een deel van de pendelaars heeft blijkbaar voorzorgen genomen en is met de auto gekomen”, zegt woorvoerder Haio Beeckman. “De impact van de stakingsactie is duidelijk op de as Oostende-Brussel en ook ten zuiden van Brussel.

Stakingsactie werkplaatsen NMBS beïnvloedt treinverkeer

Bekijk hier de reportage

(Belga /A.D.)

Meer vanavond op Focus & WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier