Staking: werking AZ Sint-Jan Brugge verloopt normaal

Redactie KW

In het AZ Sint-Jan Brugge was de hele dag een groot deel van het medisch personeel aan de slag. Verscheidene diensten draaiden op weekenddienst. Dat gebeurde na overleg met de ziekenhuisdirectie. Die had vooraf van de stakers garanties gevraagd dat de patiënten niet de dupe zouden worden van hun actie.

De meeste afspraken en geplande ingrepen gaan gewoon door in het AZ Sint-Jan Ziekenhuis in Brugge. Belangrijke diensten draaien op een normale bezetting. Dat was trouwens afgesproken met de ziekenhuisdirectie. Sommige patiënten stonden er niet bij stil dat ook de ziekenhuizen mee doen aan de staking.

“Ik heb er niet aan gedacht dat het ziekenhuis vandaag staakte. Maar uw patiënt kan hier toch terecht ? Ik parkeren en dan komen kijken. Wat vindt u van de staking ? Het is een moeilijke situatie ofwel staken ze te vroeg of veel te laat.”

Ook ziekenhuispersoneel ongerust

Maar ook het ziekenhuispersoneel maakt zich zorgen over de pensioenhervormingen. Volgens de vakbonden is de bereidheid om te staken zelfs zeer groot.

“Dat is wel normaal omdat er hier veel vrouwen werken en die zullen het meest getroffen worden doordat niet meer zullen meetellen voor de berekening van het pensioen,” zegt Gratienne Alderweireldt.

De stakers versperren vanmorgen ook de toegang tot het gebouw van de centrale diensten van het Brugse OCMW, op de site van het AZ Sint-Jan ziekenhuis.

(JV/BV)

Staking: werking AZ Sint-Jan Brugge verloopt normaal

Bekijk hier de reportage

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier