Staking verkeersleiders Zeebrugge opgeschort voor overleg

Redactie KW

De staking van de maritieme verkeersleiders in de radartoren in Zeebrugge is opgeschort om het overleg met een bemiddelaar alle kansen te geven. Dat deelt het ACOD mee. Dat is de enige vakbond die actie voert. De staking startte vrijdag. De ACOD-ers willen een einde aan de arbeidsverdeling waarbij telkens één van de zes teamleden vakantie moet nemen en op een andere dag zijn arbeidstijd moet inhalen.

Aanvankelijk was ACOD niet van zin om tijdens de onderhandelingen of bemiddelingspogingen het werk te hervatten. De vakbond wilde daarmee protesteren tegen eerdere afspraken die de werkgever niet zou zijn nagekomen.

De christelijke vakbond ACV-Transcom neemt niet deel aan de actie. Volgens ACV-Transcom behoort maar een minderheid van de verkeersleiders tot het ACOD en is de staking een roekeloze en tergende vakbondsactie.

“Het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) houdt zich rigoureus aan de afgesloten akkoorden met de vakbonden. Het probleem met de verlofregeling is enkel een dekmantel voor de eis om meer loon”, aldus Jan François van ACV-Transcom.

(BELGA/JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier