Staking loodsen: Crevits overlegt met loodsenvakbonden

© Flickr / Sophiea
Redactie KW

VIDEO UPDATE – Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) zat vanmorgen rond de tafel met de stakende loodsvakbonden. Maar dat heeft niets opgeleverd. In de namiddag was er ook overleg met de havenbedrijven en het bedrijfsleven. Die zijn niet te spreken over de actie.

De voorbije dagen voerden de rivier- en zeeloodsen actie tegen de geplande pensioenhervorming van de federale regering, onder meer in Zeebrugge en Oostende. Na overleg met federaal minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) werd beslist de acties voort te zetten tot er ook overleg was geweest met de Vlaamse overheid.

Het overleg tussen de loodsen en Vlaams havenminister Hilde Crevits (CD&V) heeft voorlopig niets opgeleverd. De loodsen die actie voeren, vragen onder meer een zachtere eindeloopbaan en een hoger pensioen. Minister Crevits wijst erop dat de Vlaamse regering geen middelen op overschot heeft. Bovendien zijn de “Vlaamse” eisen van de loodsen voer voor nieuwe cao-onderhandelingen die eind dit jaar zijn voorzien.

Bekijk hier de reportage

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier