Staking in asielcentrum De Refuge in Brugge afgewend

Redactie KW

De staking in het gesloten centrum voor uitgeprocedeerde asielzoekers De Refuge in Brugge voor maandag is afgewend. Er is een akkoord voor een betere toepassing van de gemaakte afspraken en op korte termijn volgt er bijkomend overleg met staatssecretaris Melchior Wathelet (cdH).

De socialistische vakbond ACOD AMiO diende op 13 januari een stakingsaanzegging in na enkele ernstige veiligheidsincidenten in het centrum.

“Er is een engagement om de maatregelen inzake veiligheid in het centrum beter op te volgen en toe te passen”, zegt algemeen secretaris Guido Rasschaert van ACOD AMiO. “Op korte termijn komt er verder overleg op het kabinet van de staatssecretaris. Misschien moet de oude piste van Binnenlandse Zaken eens worden opgerakeld. Die voorziet in een speciaal regime voor vluchtelingen die zich agressief gedragen of met een psychisch probleem kampen. We hopen alvast op een pragmatische beleid dat in een betere bescherming voorziet van het personeel.”

Bij de bekendmaking van de stakingsaanzegging was er sprake van ernstige veiligheidsincidenten, zoals vechtpartijen, het gooien van biljartballen, razernij en brandstichting.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier