Staking gevangenis Brugge: Cipiers Brugge geven vakbonden week langer om te onderhandelen

© Belga
Redactie KW

UPDATE Het enthousiasme over het voorakkoord dat donderdagmorgen werd bereikt tussen de vakbonden en directie van de Brugse gevangenis is bij de cipiers niet groot. Dat bleek donderdagnamiddag tijdens de personeelsvergaderingen.

De cipiers gaan niet akkoord met het voorstel en willen dat er verder wordt onderhandeld. De aangekondigde staking voor vrijdag 15 oktober is met zeven dagen uitgesteld tot 22 oktober.

Opnieuw rond de tafel

“De cipiers willen dat de problemen fundamenteel worden aangepakt”, zegt Gino Hoppe van ACOD. “Een aantal problemen is zeer acuut. Zo startte de dienst in de afdeling langgestrafte mannen vandaag met elf mensen te kort op de werkvloer. Dat is bijna 30 procent te kort. Het voorstel dat we hen voorlegden, werd dan ook niet met veel enthousiasme onthaald. Onze leden willen dat we opnieuw rond de tafel gaan zitten om verder oplossingen te zoeken. Omdat het overleg momenteel constructief verloopt, werd de staking met zeven dagen uitgesteld. We hopen nu zo snel mogelijk terug onderhandelingen op te starten.”

Staking uitgesteld

De cipiers in de Brugse gevangenis legden op 6 oktober spontaan het werk neer uit onvrede met het personeelstekort op de werkvloer. Daardoor stijgt volgens de bewakers hun onveiligheidsgevoel. Op donderdag 7 oktober werd een minimumdienst verzekerd. Tijdens de onderhandelingen naar aanleiding van de spontane staking werd een nieuwe stakingsaanzegging ingediend. Die staking wordt door het personeel met een week uitgesteld. (Belga)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier