Staking bij Cobelguard in Aarsele

Redactie KW

(UPDATE 3) Maandagochtend werden er voor de toegangspoorten van Cobelguard Aarsele stakingsposten opgericht. Er werd geprotesteerd tegen de hoge werkdruk. Tegen de middag werd de staking opgeschort.

De hele voormiddag lang werd aan de poorten van de verschillende beveiligings- en bewakingsfirma’s in België gestaak. Er werd geprotesteerd tegen de hoge werkdruk en de lange werkdagen. “Dit is een nationale actie”, aldus Cobelguard-zaakvoerder Dirk Goethals. “Bij de vier grote beveiligingsfirma’s van het land zijn stakingsposten opgericht, maar wij zijn duidelijk slachtoffer van deze actie.”

“Het is de eerste keer in 22 jaar dat er bij ons gestaakt wordt. Ik wil benadrukken dat onze werknemers erg tevreden zijn over hun werkplek.”

Volgens Goethals kon Cobelguard vandaag normaal werk leveren. Veel mensen werken gewoon van thuis uit of zijn sowieso op de baan. Onze klanten hebben weinig hinder van deze actie ondervonden.”

Volgens Dominique Puype van ABVV was de actie zeker niet tegen Cobelguard zelf gericht. “We staken om de in het slop zittende onderhandelingen rond het nieuwe interprofessioneel akkoord aan te kaarten”, stelt hij. “Voor de poorten van Cobelguard stond een mix van werknemers en militanten. Indien de onderhandelingen niet vlot zullen verlopen, volgen er waarschijnlijk nieuwe acties, waarbij we een ander bedrijf zullen uitkiezen.”

(PVH – Foto’s DS)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Bekijk hier de reportage.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier