Staking bij Case New Holland in Zedelgem ten einde

© BELGA
Redactie KW

Donderdagnamiddag vonden de vakbonden en de directie een akkoord.

De staking donderdagochtend kwam er na het plotse ontslag van een werknemer. Die zou het bedrijf moeten verlaten omdat hij zijn veiligheidsbril niet droeg, en dat vonden de vakbonden ABVV en ACLVB te licht. Gesprekken over de betrokken werknemer draaiden woensdagavond op niets uit, waardoor het tot een staking kwam.

“Maar deze middag hebben we weer leren praten met elkaar. En er zijn zeker lessen uit getrokken”, aldus Henk Deprez van het socialistische ABVV. “Er zijn wat problemen met de nieuwe plantmanager die sinds zijn komst meer discipline eist. We kunnen tot op zekere hoogte volgen, maar de huidige situatie is te drastisch.” Deprez wijst erop dat de ontslagen werknemer al acht jaar bij het bedrijf werkt, waarbij er in het verleden nooit problemen waren. “De nieuwe aanpak van de plantmanager kan niet lukken als er geen goede communicatie is”, meent Steven Ingelbrecht van de liberale vakbond.

Er is nu een regeling gevonden voor de werknemer waarover de bonden niet willen uitweiden.

Christelijke vakbond deed niet mee

De christelijke vakbond deed niet mee aan de staking. “LBC-NVK en ACV Metea wensen de tewerkstelling in het grootste industriële bedrijf in West-Vlaanderen niet in het gevaar te brengen en te vermijden dat CNH Industrial Belgium in Italië opnieuw een negatief imago zou krijgen. We willen in de eerste plaats overleg alle kansen te geven”, klonk hun standpunt.

(BELGA)

Staking bij Case New Holland in Zedelgem ten einde

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier