Staking bij bpost in Zedelgem

Redactie KW

Door een staking bij het postverdeelcentrum van bpost in Zedelgem wordt er voorlopig geen briefwisseling bedeeld in Zedelgem en buurgemeente Jabbeke. Sinds maandag wordt ook de post voor Jabbeke in Zedelgem gesorteerd. Het personeel van Jabbeke werd overplaatst. Die overplaatsing is volgens het personeel slecht voorbereid.

“De mensen van Jabbeke werken sinds begin deze week in Zedelgem”, zegt Marc Allossery van het ACV. “Door het extra volk is er ruimte te kort in Zedelgem. Ze werken er met te veel op dezelfde plaats. De directie van het bedrijf heeft dat over het oog gezien. De bergen post stapelen zich door de reorganisatie op. De mensen zien er geen uitweg meer in. Daarom zijn ze tot staking overgegaan.”

Geen post voor maandag

Er zal in Jabbeke en Zedelgem zeker voor maandag geen post meer worden verdeeld. Ook de kranten zullen vrijdag en zaterdag niet worden bezorgd. “De mensen zien het er niet meer zitten”, zegt Allossery die straks met de regionale directie een gesprek heeft. Vorige week was er in Moorsele (Wevelgem) al een gelijkaardig probleem. Ook daar ging het personeel in staking naar aanleiding van een fusie van twee verdeelcentra.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Edities De Weekbode Torhout en Het Brugsch Handelsblad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier