Stadssecretaris van Menen buiten vervolging gesteld

Redactie KW

De raadkamer van Kortrijk heeft de Meense stadssecretaris Eric Algoet buiten vervolging gesteld na klacht wegens laster en eerroof.

De klacht met burgerlijke partijstelling werd ruim vier jaar geleden ingediend door toenmalig SP.A-burgemeester Gilbert Bossuyt.

Serviceflats

De Meense burgemeester nam het niet dat stadssecretaris Eric Algoet weigerde te notuleren dat het toenmalig SP.A-CD&V-schepencollege instemde om beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de deputatie om de vergunning te verlenen voor de bouw van serviceflats in het zorgcentrum Huize Ter Walle. De stadssecretaris hield vol dat het schepencollege op de vergadering van 6 oktober 2008 met slechts vier van de acht schepenen onvoldoende in aantal was om geldig te vergaderen en dus te stemmen.

Met vakantie

Drie CD&V-schepenen verlieten de vergadering toen het punt aan de orde was. Een vierde (SP.A)schepen was met vakantie. Burgemeester Bossuyt zei dat er wel geldig kon worden gestemd.

Gilbert Bossuyt wordt in dezelfde zaak schriftvervalsing aangewreven omdat hij op een volgende vergadering een SP.A-schepen liet notuleren dat er wel degelijk werd gestemd. Na al dertien keer te zijn uitgesteld beslist de raadkamer volgende week vrijdag of de oud-burgemeester al of niet wordt verwezen naar de correctionele rechtbank.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier