Stadspersoneel Wervik verwijdert zwarte kruisen op toekomstige nertsenkwekerij

Redactie KW

De tweeduizend zwarte kruisen die zaterdag werden gekleefd op de gebouwen van de bloemen- en plantenkwekerij nv Ghesquiere op de Menensesteenweg zijn ondertussen voor bijna de helft verwijderd. Oppositiepartij CD&V reageert verontwaardigd.

Raadslid Yves Obin schreef hierover een brief naar het schepencollege en vraagt zich af waarom hiervoor vier stadsarbeiders worden ingezet.

Meer dan 1.500 mensen namen zaterdagnamiddag deel aan een vreedzame protestactie tegen de mogelijke komst van een nertsenkwekerij. De organisatie was in handen van de dierenrechtenorganisatie Gaia. Er was een optocht rond het bedrijf. Ondertussen werden op de loodsen en serres massaal zwarte kruisen gekleefd. In overleg met de burgemeester en de politie kreeg men hiervoor de toelating.

“Met Gaia hadden we een overeenkomst dat de opruiming na de protestactie door de stadsdiensten zou gebeuren”, zegt burgemeester Youro Casier (sp.a). “Het was de bedoeling dat die kruisen langer bleven hangen. Door de regen en wind kwamen er los en waaiden ze rond. Om te vermijden dat die kleefband terecht zou komen in de riolering en mogelijks zou leiden tot een verstopping van de waterhuishouding, kreeg de technische dienst opdracht om alle kruisen te verwijderen.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier