Stadsdiensten verhuizen naar vernieuwd stadhuis

In Tielt is de verhuis van het oude naar het nieuwe stadhuis gestart.
Redactie KW

In Tielt zijn de stadsdiensten opnieuw aan het verhuizen naar het stadhuis. Twee jaar lang vonden ze onderdak in de gebouwen van de christelijke mutualiteit. Maar nu is het stadhuis grondig gerenoveerd en het gebouw kreeg zelfs een volledig nieuwe vleugel. De verhuizing zal de hele week duren.

Na een kleine 2 jaar mogen de personeelsleden van de Stad Tielt terug keren naar hun stadhuis. Dat kreeg een grondige facelift.

Het oude en nieuwe gedeelte passen perfect bij elkaar, zegt het hoofd van de technische dienst. Het oude deel is eigenlijk bijna niet meer te herkennen. “Het gebouw is veel ruimer. Er is meer plaats om de mensen te ontvangen. Op de dienst burgerzaken zullen de mensen ook meer privacy hebben om te overleggen”, zegt Henk Pille van de technische dienst.

De volledige verhuisoperatie zal pas rond zijn tegen halfweg januari. Dan kunnen ook de schepenen hun intrek nemen in het nieuwe gedeelte. Maar de stadsdiensten zelf, die moeten al tegen het einde van de week volledig geïnstalleerd zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier