Stadsdiensten Lo-Reninge volop aan het verhuizen

Redactie KW

Het stadsbestuur van Lo-reninge beschikt misschien wel als enige over een eigen biechtstoel in het stadhuis. Dat heeft niets met de politieke actualiteit te maken. Het gemeente – en OCMW bestuur en de diverse administraties nemen hun intrek in het voormalig klooster van de Grauwe Zusters dat is omgebouwd tot nieuw gemeentehuis. De verhuis is volop bezig.

In Lo-Reninge is de verhuis gestart naar het nieuwe administratief centrum. Al het gemeentepersoneel, zo’n 20 man sterk, is opgetrommeld voor dit niet alledaags karwei, want er komt heel wat bij kijken. Het is al de hele dag pendelen tussen het oude gemeentehuis en het nieuwe aan de overzijde van de markt.

“Het is al langer dan vandaag dat we bezig zijn,” zegt An Trooster van het secretariaat. “Het is al enkele maanden dat we met de kasten bezig zijn om te kijken wat er mee moet.”

Historisch gebouw is beschermd

Het voormalige klooster van de Grauwe Zusters is grondig aangepakt. Dat gebeurde na een haalbaarheidsstudie. Want het historische gebouw staat onder toezicht van Monumenten en Landschappen. “De voormalige kapel is een beschermd monument en daar is inderdaad ook een biechtstoel in voorzien die vroeger meer gebruikt werd dan vandaag,” zegt burgemeester Lode Morlion.

De kapel wordt de raadzaal. Straks vergaderen hier de gemeenteraads- en OCMW-leden terwijl de heiligen over hun schouder meekijken. In een nieuwbouw die via een glazen gang met het klooster is verbonden zit de administratie. Het is werken tegen de klok om alles in orde te krijgen.

“De eerste gemeenteraad is voorzien op 22 december maar ik heb nu zaterdag al een huwelijk hier in deze voormalige kapel. Een burgerlijk huwelijk.”

Alle stads en OCMW diensten in Lo-Reninge zijn voorlopig dicht. Vanaf maandag is iedereen in het nieuwe gebouw weer bereikbaar.

Stadsdiensten Lo-Reninge volop aan het verhuizen

Bekijk hier de reportage

(JV)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier