Stadsdichter Frank Adam (45) neemt poëziefakkel over van Frederik Lucien De Laere

Redactie KW

Naar aanleiding van Gedichtendag duidde het Damse stadsbestuur auteur en theatermaker Frank Adam aan als nieuwe stadsdichter in opvolging van Frederik Lucien De Laere, die deze taak twee jaar lang met bravoure vervulde.

Frank Adam werd geboren op 18 augustus 1963 in Brugge en woont nu in Oedelem. Toch is Groot-Damme hem niet vreemd. „Mijn ouders zijn afkomstig van Moerkerke, ikzelf woonde van mijn vierde tot mijn vierentwintigste in Sijsele”, vertelt Frank Adam. „Het was schepen Joachim Coens die mij als stadsdichter heeft gevraagd. Ik vind het een hele eer, meer zelfs : ik heb er zin in ! Damme is een boeiende stad met een interessant historisch verleden”, gaat de nieuwe stadsdichter verder. „Mijn ouders vertellen vaak over de oorlogsjaren in Moerkerke, maar daarnaast zijn er nog tal van andere facetten. Ik hoop dan ook dat ik als stadsdichter – behalve met gedichten schrijven – ook nog op een andere manier kan meehelpen bij een of andere organisatie.”

Erotische Fabels

„Mijn eerste gedicht in opdracht van de stad Damme declameer ik op zondag 15 februari in de Cultuurfabriek naar aanleiding van mijn programma Erotische Fabels”, aldus Frank Adam. „Het is een muzikale theatervoorstelling, waarin ik mijn fabels op een absurd-melancholische manier breng. Een reis door de begeerte, waarin woord en muziek belangrijker zijn dan het beeld.” (CW)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 6 februari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier