Stadsbudget goedgekeurd na drie maanden geruzie

Redactie KW

Derde keer, goede keer. Na twee keer te zijn afgeketst werd maandagavond het stadsbudget door de meerderheid van de SP.A-CD&V-coalitie in Menen eindelijk goedgekeurd. De oppositie stemde niet en verliet de raadszaal.

Hoewel al in december van vorig jaar unaniem onthaald door het schepencollege, raakte het stadsbudget niet goedgekeurd. Struikelblok was het OCMW-budget. Dit budget werd aanvankelijk veel te hoog geraamd, onder meer om mogelijke ontslagen onder het personeel te vermijden. Het schepencollege onder druk van vooral burgemeester Gilbert Bossuyt wilde het budget terugschroeven tot een aanvaardbaar financieel kader. Dit houdt in dat de stadstussenkomst beperkt blijft tot zes miljoen euro en een extra van een miljoen euro voor investeringen binnen het masterplan.

Interventie Vande Lanotte

Vijf mandatarissen van de SP.A-meerderheid van burgemeester Bossuyt aanvaardden dat tot voor kort niet en stemden twee keer na elkaar het stadbudget en dat van het OCMW weg. CD&V sloot zich telkens bij hen aan omdat het OCMW-budget niet unaniem door de meerderheid werd gedragen. Provinciaal SP.A-voorzitter Johan Vande Lanotte kwam het dispuut bij de SP.A bijleggen. Vorig weekend mocht hij nog eens de plooien glad strijken. Uiteindelijk kon de meerderheid zich terugvinden in de afgeslankte versie van het OCMW-budget en kreeg ze de garantie dat er geen ontslagen onder het personeel vallen.

(JPT voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode De Leie) van vrijdag 2 april 2010

Meer hierover? Klik op VIDEO. Focus-WTV: nieuws van hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier