Stadsbestuur wil verkoop waterdienst ernstig onderzoeken

03/03/09 om 13:21 - Bijgewerkt om 13:21

Bron: Kw

Het voorstel van de Ieperse SP.A om de Ieperse waterdienst zo snel mogelijk te verkopen aan de VMW is bij de meerderheid niet in dovemansoren gevallen. Dat bleek op de gemeenteraadsziting van maandagavond, waar burgemeester Luc Dehaene (CD&V) het voorstel ontplooide om een verkoopsscenario heel ernstig te onderzoeken en de gemeenteraad tegen uiterlijk de grote vakantie te laten beslissen. Een amendement dat van iedereen een jastem kreeg... behalve van Eva Ryde van de N-VA.

Het is al geruime tijd dat er over de mogelijke verkoop van de stedelijke regie Waterdienst allerhande zaken voor of achter de coulissen gezegd en geschreven worden. De SP.A wou nu eindelijk eens klaarheid en pakte vorige week uit met het nieuws dat zij hun standpunt hadden gewijzigd en nu vóór een dergelijke verkoop zijn, én dat zij over de onmiddellijke verkoop van de waterdienst aan de VMW een stemming zouden afdwingen in de eerstvolgende gemeenteraad.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!