Stadsbestuur wil Ooststraat niet volledig verkeersvrij maken (Poll)

Redactie KW

Door de werken in de Ooststraat is de voornaamste centrumstraat volledig verkeersvrij, uitgezonderd voor de bediening van winkels. “Zou het geen goed idee zijn om de Ooststraat ook na de werken volledig verkeersvrij te maken”, opperden sommige inwoners.

Bij handelaars leeft heel wat tegenstand, want die houden van het voorbijkomend zoekverkeer. Voor de shoppers zou het een goede zaak zijn. Het stadsbestuur is voorstander van een tussenoplossing: geen autovrije binnenstad, maar wel veel autoluwer.

„Ik vrees dat de handelaars dit absoluut geen goed idee zullen vinden”, zegt Henk Kindt, schepen van mobiliteit. „De meningen zijn inderdaad verdeeld. Er bestaat géén plan om de volledige Ooststraat verkeersvrij te maken. Wat we in de toekomst wel willen is het volledige centrum autoluwer maken”

Jan Top, de 44-jarige handelaar die de bekende winkel De Kaasbolle in de Ooststraat uitbaat, is absoluut geen voorstander van een volledig autovrije Ooststraat. „Voedingswinkels hebben passage nodig, ook van auto’s. Door de werken zijn er minder voorbijgangers. Mensen zullen hun wagen geen vijfhonderd meter verderop zetten om vier sneetjes kaas te komen halen. Het zou geen goed idee zijn om deze straat verkeersvrij te maken.”(LVA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 20 maart 2009.

Wat vindt u hiervan?

Hoe moet de verkeerssituatie in de Ooststraat er uitzien?

( polls)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier