Stadsbestuur wil Kiwanis Koerse in Waregem houden

© BELGA
Redactie KW

Dat is in de gemeenteraad van dinsdagavond gebleken uit een antwoord van burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) op vragen van de oppositiepartijen N-VA, SP.A en Open VLD.

Kiwanis Koerse, in mei vorig jaar nog goed voor bijna 1.000 bezoekers, is al 22 edities een vaste waarde op de hippodroom. Het gaat om een combinatie van drafrennen met een diner en party in een tent. De opbrengst gaat naar goede doelen, in eerste instantie het Kiwanishuis, waar personen met een beperking zelfstandig leven.

Organisatie wil uitwijken

Maar voor de 23ste editie zijn de organisatoren van plan om uit te wijken, mogelijk zelfs naar een locatie buiten Waregem. Reden: strengere geluidsregels opgelegd door het stadsbestuur als gevolg van buurtbewoner én CD&V-raadslid Willy Benoit. Drie van de vier oppositiepartijen maken zich ernstige zorgen over dat geplande vertrek van Kiwanis Koerse.

Verzoeningsvergadering gepland

Burgemeester Vanryckeghem sust. “Het stadsbestuur heeft destijds flink bijgedragen aan het Kiwanishuis. Dat Kiwanis Koerse goede doelen steunt, geeft de organisatie geen vrijgeleide om ‘s nachts alle registers open te trekken. Voor hen gelden dezelfde afspraken als voor pakweg de Waterhoekfeesten en Hype-O-Dream: vanaf 1 uur moet het geluid op een voor iedereen aanvaardbaar niveau worden gezet. Maar voor alle duidelijkheid: wij willen Kiwanis Koerse niet weg uit Waregem. Volgende week dinsdag ga ik met de voorzitter van Kiwanis op zoek naar een oplossing waarmee alle partijen zich kunnen verzoenen.”

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier