Stadsbestuur Tielt verhoogt belastingen om “verdere ontwikkeling de nodige zuurstof te geven”

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Het Tielts stadsbestuur verhoogt de lokale belastingen tot op het Vlaams gemiddelde. “Dat is nodig om de verdere ontwikkeling van onze stad zuurstof te geven”, verantwoordt burgemeester Els De Rammelaere (N-VA)

De stad Tielt zit er financieel bijzonder slecht voor en moet dringend maatregelen nemen om niet op een volledig fiasco af te stevenen. Naast een besparing op de eigen werkingsmiddelen, het terugschroeven van toelages aan onder andere de kerkfabrieken, vraagt het ook een extra inspanning van de Tieltse bevolking : de personenbelasting stijgt van 7 naar 7,3 procent en de opcentiemen op de onroerende voorheffing van 1.250 naar 1.400. “Die nieuwe aanslagvoet komt dan op het Vlaams gemiddelde.” Ook andere belastingen en retributies gaan (fors) de hoogte in.

Het stadsbestuur investeert de komende jaren in dienstverlening aan de bevolking, de leefbaarheid van de woonkernen en de centrumfunctie. Aandacht gaat onder andere naar de uitbouw van een centrale onthaalbalie en vrijetijdswinkel. Tielt wil ook het zwaar verkeer uit het centrum halen door de verbreding van de Sint-Amandsstraat. Daarnaast gaat ook aandacht naar de vernieuwing van de dorpskern in Aarsele.

Nog dit : in deze legislatuur komt er géén nieuw cultuurcentrum. De stad investeert wel in de grondige renovatie van het Gildhof. Ook de jeugd wordt niet vergeten : de oude gebouwen in de Ieperstraat gaan tegen de vlakte en er komt op de site een nieuwbouw. Verder denkt Tielt aan de verkoop van de Godelieve- en Sint-Pietersschool (momenteel gebruikt door de kunstacademie). Om de lokalennood voor de academies te lenigen, wordt geopteerd voor een extra verdieping op de huidige muziekacademie op de Lakenmarkt. (LVA-RDC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier