Stadsbestuur Tielt schrapt 75 miljoen euro dure plan voor collegesite en wil er liefst geen cent aan besteden

Redactie KW

Dit najaar brengt het stadsbestuur van Tielt een nieuw bestek op de gemeenteraad voor de collegesite, dat is het vroegere Sint-Jozefscollege dat moet worden uitgebouwd tot een nieuw stadsgedeelte. “In het ideale geval kost het ons geen enkele cent”, aldus schepen Vervaeke.

Midden vorig jaar kwam het toenmalige stadsbestuur met een 75 miljoen euro duur plan op de proppen om van de collegesite een gloednieuw stadsdeel met nieuw park, appartementen, winkels en een ondergrondse parking te maken. Maar dat plan wordt nu volledig van tafel geveegd.

“We dagen dit najaar vier firma’s uit om eigen ontwerpen te maken voor de site, midden volgend jaar zullen we dan de vergunningen uitreiken en mag die firma gewoon zelf aan de slag”, zegt bevoegd schepen Veerle Vervaeke (Open VLD). “Met de opbrengst van de verkoop van deze gronden aan het privé-bedrijf hopen we de ondergrondse parking te kunnen realiseren en in eigen beheer te kunnen houden. Dus alles bij elkaar genomen zal het hele project ons in het beste geval niets kosten.”

De stad heeft negen jaar geleden de collegesite opgekocht en stond sindsdien wat te verkommeren als parking.

(RDC)

Lees het volledige verhaal in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier